Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-02@15:24:41 GMT

بایدها و نبایدهای اجرای طرح تکاپو در ایلام

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۷۸۱۲۱

بایدها و نبایدهای اجرای طرح تکاپو در ایلام

استان‌ها>ایلام - ایرنا نوشت:به دنبال افزایش موج بیکاری جوانان در مناطق مختلف کشور در سال های اخیر بر اساس هرم جمعیتی و تقاضای محدود بازار کار به واسطه تحریم و مشکلات اقتصادی دست اندرکاران دولت یازدهم در پی راهی برای کاهش این معضل اجتماعی برآمدند که طرح تکاپو یکی از جمله این طرح هااست.

طرح تکاپو، از سوی دولت به منظور کمک به توسعه اشتغال پایدار تدوین شده و در راستای این طرح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مامور به فراهم کردن شرایط ایجاد شغل پایدار در بخش‌های مختلف بر اساس ظرفیت های موجود برای خانواده ها، به ویژه زنان سرپرست خانوار، روستائیان، زندانیان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..شد.
از آنجایی که روند صعودی جمعیت در دهه های شصت و هفتاد اکنون با پایان یافتن تحصیلات در شرایط سن کار قرار گرفته اند مشکلات ایجاد شغل برای گروه بزرگ هدف را دچار معضل کرده است.
به گونه ای که بسیاری از دولتمردان و کارشناسان عالی کشوری همواره دغدغه ها و پیامدهای این معضل را اعلام کرده اند اما در سالهای اخیر کشور به واسطه مسائل و مشکلات اقتصادی با آنچنان فشارهایی مواجه شد که نتوانست به خوبی جوابگوی نیاز تقاضای کار این دهه سنی باشد.
هرچند دولت یازدهم با روی کار آمدن از همان ابتدا بنا را بر رفع این مشکل نهاد و در 16 تیر ماه سال 94 جلسه شورای عالی اشتغال با حضور نمایندگانی از دولت، کارگر و کارفرما برگزار شد و سهم اشتغال‌زایی در 22 بخش و به طور کلی در سه وزارتخانه صنعت،‌معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی در قالب مصوباتی مشخص شد اما باز شرایط مالی امکان برآورده شدن انتظارات را با مشکل مواجه کرد.
اکنون در دولت دوازدهم سعی دارد که تا از طریق راه های مختلف برای کاهش معضل بیکاری جوانان گام های اساسی بردارد تا شاید بتواند مهاری بر افزایش روند نرخ بیکاری بزند و معضل بیکاری را به گونه ای اساسی تا حد قابل قبولی برطرف نماید.
طرح تکاپو در سال 93 وارد فاز اجرایی در چند استان کشور شد تا به عنوانی طرحی که بتواند با ایجاد و راه اندازی مشاغل خرد شغلی پایدار و درآمدی مناسب برای افراد در مناطق مختلف را رقم بزند مورد بررسی قرار گرفت.
توجه به مشاغل کوچک و خانگی، توسعه بخش کشاورزی، گردشگری و ارتباطات و فناوری از جمله مواردی است که در شرایط کنونی کشور مورد تاکید برای ایجاد اشتغال افراد به ذهن می رسد زیرا با محدود بودن شرایط استخدام دولتی باید راهی از میان توانمندیها و ظرفیت ها برای فراهم کردن بستر اشتغال جستجو می شد که به این مسیرها در کشور ختم شد.
بخش کشاورزی با محوریت گیاهان دارویی، باغات، صنایع تبدیلی و تکمیلی، صنعت گردشگری و معرفی ظرفیت ها و قابلیت های گردشگری، بخش معدن، صنعت و صنایع و فناوری های نوین ای تی از جمله زمینه هایی هستند که ظرفیت های مناسبی برای ایجاد اشتغال و ایجاد تحرک در اقتصاد دارند و همواره به عنوان نقاط مثبتی برای توسعه اشتغال به ذهن می رسند اما بدون شک ایجاد اشتغال پایدار در این رسته ها کمی زمانبر است.
همچنین رییس جمهور از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی خواست که برای حل مشکل بیکاری و توسعه اشتغال مولد از همه امکانات دستگاه های اجرایی و توان کارشناسی کشور و نیز توانایی علمی استادان دانشگاهی استفاده کنند.
طرح تکاپو با هدف توسعه اشتغال پایدار و مولد، رونق اقتصادی در جامعه هدف(روستاییان، خانواده، معلولین، زنان سرپرست خانوار و زندانیان)، ارتقای درآمد و معیشت واحدها در کوتاه ترین مدت به حداکثر سود در وزارت کار دنبال شد.
کارگزار طرح تکاپو در ایلام گفت: طرح تکاپو در سال 93 به عنوان پایلوت در چند استان کشور آغاز شد و کار اجرای آن عملا در استان از تیرماه سال گذشته پیگیری و اجرایی شده است.
هدایت پویا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در دوره رکود و پس از رکود تمرکز سیاست ها تا حد زیادی بر حوزه طرف تقاضا قرار می گیرند، درعین‌حال، سیاست های خروج از رکود و رشد اقتصادی لزوما به‌تنهایی منجر به ایجاد اشتغال نمی شوند.
وی افزود: برای حصول اشتغال مطلوب، پایدار، علاوه بر سیاست های اقتصادی کلان، که به رشد اقتصادی توجه دارند، باید سیاست های توسعه بخشی (به‌طور دقیق تر سیاست های توسعه کسب وکار) نیز در دستور کار قرار گیرند.
وی ادامه داد: رسته هایی از کسب و کار در دستور کار قرار خواهند گرفت که دارای مزیت و همین‌ طور توان پیشرانی سایر رسته های کسب و کاری را نیز داشته باشند و در عین ‌حال بهسازی فضای کسب و کار در سطح ملی و همین‌طور در سطح رسته فعالیت، نقشی تعیین‌کننده در این حوزه خواهند داشت.
وی یادآور شد: بنابراین هدایت صحیح سیاست های کسب ‌و کار، محور می تواند حتی در دوره رکود، موجب افزایش اشتغال در برخی از رشته فعالیت های اقتصادی شود که طرح تکاپو مصوب شورای عالی اشتغال کشور و یکی از برنامه های اصلی و محوری توسعه اشتغال در کشور است.
پویا گفت: همچنین این طرح ذیل قرارگاه اقتصاد مقاومتی تحت عنوان توسعه رسته های پراشتغال منطقه ای نیز قرار داشته و یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی کشور می باشد.
وی افزود: طرح تکاپو ذیل معاونت کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار رفاه اجتماعی و همکاری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد یونیدو اجرا و مدیریت می گردد، لازم به ذکر است که طرح تکاپو در ششمین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت یازدهم در مورخ 3/9/1393 به تصویب رسید.
**هدف اصلی طرح:
کارگزار طرح تکاپو در ایلام گفت: در واقع در صورتی‌که بتوان موانع موجود بر سر راه فعالان کسب ‏و کارهای منتخب را مرتفع و فرصت‏های جدید داخلی و جهانی را در مقابل آن‌ها قرار داد، می‌توان انتظار توسعه و پیامدهای مطلوب ناشی از آن را داشت ایجاد بیش از 670 هزار فرصت شغلی یکی از اهداف کمی طرح می باشد.
**موضوعات محوری تکاپو:
تحلیل و اصلاح دینامیک اشتغال استان
توسعه کسب و کارهای دارای مزیت و ظرفیت اشتغال
ایجاد تعادل و تعامل میان طرف عرضه و تقاضای نیروی کار برای فعال سازی نهادی کلیه امکانات و منابع (مالی و غیر مالی) در جهت توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار
توانمندسازی نیروی کار، نهادهای پشتیبان و افزایش توان رقابتی در سطح ملی و بین المللی کسب کارهای مزیت دار در سطح استان
تحلیل و تقویت عوامل و شاخص های اثرگذار بر فضای کسب و کار به ترتیب در سه سطح منطقه، استان، کشور به منظور توسعه کسب و کار و اشتغال(رویکرد پایین به بالا)
طراحی الگوی مناسب به منظور انجام مداخلات توسعه ای در جهت توسعه زنجیره ارزش کسب و کارها
**ویژگیهای اصلی طرح تکاپو :
- طرح تکاپو بر توسعه رسته کسب و کارهای موجود (رسمی و غیر رسمی ) تکیه دارد . (ایجاد کسب و کارهای جدید از طریق توسعه کسب وکارهای موجود صورت خواهد گرفت )
طرح تکاپو هم بر طرف عرضه نیروی کار (آموزش عالی ، فنی حرفه ای ، آموزش پرورش و نهادهای آموزشی .... ) از طریق ارتقاء مهارت و توانمندسازی نیروی کار متناسب با نیاز صنعت و کسب و کارها توجه و برنامه دارد و هم بر طرف تقاضای نیروی کار (بنگاههای کسب و کار در رسته های مختلف تولیدی ، کشاورزی ، خدماتی ، توزیعی ، صنعتی و ... )
- طرح تکاپو مبتنی بر مزیت های هر منطقه (استان ) و توسعه کسب و کارهای دارای مزیت انجام می شود.
- برنامه های اجرایی طرح تکاپو برای توسعه هر رسته کسب و کار ، بین 3 تا 5 سال به طول می انجامد.
- رسته های کسب و کاری که بیشترین تاثیر بر اقتصاد و اشتغال در استان را دارا می باشند در اولویت توسعه در طرح تکاپو قرار دارند.
- در هر استان فردی متخصص و آموزش دیده از بخش خصوصی به عنوان (کارگزار اشتغال استان ) اقدام به بررسی دینامیک اشتغال استان نموده و در چارچوب مدل توسعه ای تکاپو، اقدام به شناسایی رسته های اولویت دار می کند.
- برای هر رسته دارای اولویت یک فرد متخصص و آموزش دیده به عنوان مدیر توسعه آن رسته انتخاب شده و اقدام به مطالعه و تدوین برنامه های عمل اجرایی برای توسعه رسته (بصورت برنامه های عمل یک ساله ) می نماید.
- منابع اجرا برنامه های عمل برای توسعه رسته، از منابع طرح تکاپو ، منابع استانی ، هماهنگ کردن و همسو کردن منابع دستگاه های ذیربط و مشارکت دستگاههای اجرایی استان، تسهیلات صندوق کارآفرینی و امید و برخی از بانکها و مشارکت بنگاههای بخش خصوصی فراهم می گردد.
برنامه های اجرایی شامل برنامه های مختلفی است که باعث ارتقاء کل زنجیره ارزش یک رسته کسب و کار از تامین تا مصرف می گردد و طیف وسیعی از فعالیتها در زمینه توسعه تکنولوژی، ارتقاء مهارت های نیروی انسانی، ارتقاء کیفیت تولیدات یا خدمات، ارتقاء بهره وری عوامل تولید ، ایجاد نهادهای تخصصی و شبکه سازی و ... را در بر می گیرد.
- نظام دقیقی برای اجرا، پایش و ارزیابی طرح تکاپو برنامه ریزی شده است و خروجی و هدف اصلی طرح ، توسعه و رونق کسب و کار بصورت پایدار و هدفمند و ایجاد و تثبیت اشتغال می باشد.
- نقطه شروع برای مداخله در دوران رکود در حوزه اشتغال، توجه به توسعه کسب و کارهای دارای ظرفیت بالای اشتغال است.
-در توسعه بنگاههای موجود نیز می بایست تمرکز بر بنگاههای خرد، کوچک و متوسط بوده که بیشترین سهم اشتغال و تعداد بنگاه های کشور را دارا می باشد. برنامه های طراحی شده به گونهای خواهند بود که امکان ارتباط بنگاهها در حلقه های پسین و پیشین زنجیره ارزش فراهم شود.
- تخصیص تسهیلات بانکی، فارغ از نرخهای بهره رایج در نظام بانکی، راهکار مناسبی برای توسعه اشتغال نخواهد بود.
بنابراین سیاست هایی مانند اختصاص یارانه سود و یا تبصره های تکلیفی مبتنی بر منابع بانکی، راهکارهای موثری برای ایجاد اشتغال نخواهند بود.
- ضروری است که برنامه های توسعه اشتغال کشور، پوشش مناسبی برای اشتغال گروه هایی باشند که در دوران رکود بیشترین آسیب را از شرایط رکود دیده اند.
به طور معمول گروههای اجتماعی زنان، جوانان، افراد ناتوان جسمی در دوران رکود شانس کمتری برای اشتغال دارند.گروههای هدف اولویت دار طرح تکاپو برای اشتغال عبارتند از : جوانان فارغ التحصیل بیکار، زنان سرپرست خانوار، معلولین ، زنان )
- اصلاح جهت گیری نظام آموزشی مهارتی و تخصصی در انطباق با نیازهای طرف تقاضای کار از اولویت های کلیدی بازار کار می باشد.
اهم اهداف و برنامه های طرح تکاپو در استانهای کشور (ذیل برنامه های اقتصاد مقاومتی )
1. ایجاد و توسعه اشتغال در هر رسته در سطح منطقه و استان متناسب با گروههای هدف اشتغال
2. ارتقاء کیفیت محصولات و خدمات هر رسته کسب و کار
3. ارتقاء مهارتهای نیروی انسانی در هر رسته کسب و کار (از طریق توانمند سازی و اصلاح آموزشها در مراکز فنی حرفه ای، آموزش عالی و ...)
4. توانمند سازی بنگاهها در هر رسته کسب و کار (ذیل هدف حداکثرسازی بهره وری و توسعه زنجیره ارزش )
5. توانمند سازی کارکنان و مدیران دستگاههای اجرایی استانی و ملی مرتبط (آموزش ، تشکیل گروههای کاری مشترک و ... )
6. ارتقاء و توسعه تکنولوژی درهر رسته کسب وکار
7. ایجاد و توسعه نهادهای تخصصی در هر رسته کسب و کار (نهادهای آموزشی ، تحقیق و توسعه ، آزمایشگاه ، توسعه تکنولوژی و ... )
8. ایجاد و توسعه ارایه دهندگان خدمات کسب وکار (Business Development Services ) در هر رسته کسب و کار
9. توسعه زنجیره ارزش و اتصال به زنجیره ارزش و به شبکه های فروش و بازار جهانی با هدف حداکثر سازی ارزش افزوده و رقابت پذیری
10. توسعه رقابت پذیری و نوآوری در بنگاههای کسب و کار هر رسته کسب و کار
11. توسعه شرکت ها و قابلیتهای دانش بنیان در هر رسته کسب و کار
12. تغییر جهت آموزشهای مراکز ارایه دهنده آموزشها به آموزشهای متناسب با نیاز هر رسته کسب و کار (مراکز آموزش عالی ، فنی و حرفه ای ، مدارس و ... )
13. توسعه بازار داخلی و خارجی متناسب با ظرفیتهای هر رسته کسب و کار بصورت هدفمند و گام به گام
14. ایجاد توسعه و تقویت ابزارهای تامین مالی در هررسته کسب و کار (نظیر صندوق های تامین مالی مشترک ،
15. استفاده از کارشناسان متخصص بین المللی برای توسعه و اتصال به زنجیره های ارزش جهانی و مشاوره ها و آموزشهای تخصصی
16. همسو کردن و هماهنگ کردن دستگاههای اجرایی محلی و استانی برای توسعه و اولویت بخشی به رسته های دارای مزیت استانی
***تحولات و وضعیت اشتغال استان ایلام
عمده مردم استان ایلام با توجه به بافت روستایی و عشایری ایلام در دهه های گذشته به کشاورزی و دامپروری اشتغال داشته اند و از طریق کشاورزی و دامپروری سنتی امرار معاش کرده اند و عده ای نیز که زمین و امکانات لازم برای کشاورزی و دامپروری در اختیار نداشته اند به شهرهای دیگر و یا کشورهای عراق و کویت برای اشتغال و کسب درآمد مهاجرت کرده اند. عده ای نیز با توجه به مرزی بودن استان به بازرگانی و خرید و فروش مواد غذایی و پوشاک با شهرهای هم مرز در کشور عراق مشغول بوده اند.
با افزایش جمعیت و کمبود منابع آبی، دیگر کشاورزی و دامپروری سنتی نتواست جوابگوی اشتغال درآمد خانواده ها باشد و موجی از مهاجرت مردم از روستاها و گسترش شهرنشینی و حاشیه نشینی در استان شکل گرفت.
شروع جنگ 8 ساله در سال 1359 و درگیری مستقیم اکثر شهرها و مناطق استان در جنگ و آوارگی و سرگردانی مردم در کوهها و جنگل-های اطراف، باعث رکود اقتصادی و افزایش هر چه بیشتر بیکاری در استان شد.
پس از پایان جنگ، بیشتر منابع و بودجه ها و اعتبارات اختصاص یافته صرف بازسازی و رفع ویرانی ها و خرابه های مانده از جنگ شد و هنوز توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در اولویت برنامه های دولت قرار نگرفته بود.
از اوایل دهه هفتاد سرمایه گذاری دولتی و عمومی جهت ایجاد چند بنگاه بزرگ مانند پالایشگاه گاز و پتروشیمی و کارخانه سیمان در استان صورت گرفت که باعث اشتغال تعدادی از جوانان بویژه فارغ التحصیلان استان گردید ولی تعداد بالای جوانان و فارغ التحصیلان و کمبود فرصت های شغلی باعث افزایش تعداد بیکاران و ایجاد بالای نرخ های بیکاری دهه هشتاد در استان شد.
در همین سالها موجی از مهاجرت جوانان و فارغ التحصیلان به شهرهای بزرگ کشور (مانند تهران و کرج) یا مهاجرت غیر رسمی به دیگر کشورها (مانند استرالیا) شکل گرفت.
بنابراین عدم تناسب و تعادل بین عرضه نیروی کار و تقاضای نیروی کار بویژه در یک دهه گذشته موجب افزایش نرخ بیکاری بویژه در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی شده که بدون نیازسنجی و ارتباط با بازارکار و تقاضای واقعی بنگاههای اقتصادی در دانشگاهها پذیرش و فارغ التحصیل شده اند، به نحوی که در حال حاضر نرخ بیکاری فارغ التحصیلان استان حدود 25 درصد می باشد.
از نکات مهم در حوزه اشتغال استان این است که درصد اشتغال ناقص در جمعیت شاغل استان بسیار بالاتر از متوسط کشوری می‌باشد که این مساله ناشی از اشتغال پاره وقت و فصلی و خویش فرمایی است.
نکته دیگر در خصوص ساختار اشتغال استان، درصد بالای اشتغال دولتی و عمومی می باشد، به نحوی که به ازای هر 21 نفر از جمعیت استان 1 نفر شاغل دولتی وجود دارد.
***چکیده اطلاعات بخش های اقتصادی استان
بخش خدمات با حدود 48 درصد، بیشترین سهم از اشتغال استان را بر عهده دارد و پس آن بخش کشاورزی با حدود 27 درصد و بخش صنعت با حدود 25 درصد قرار دارد. وضعیت کلی بخش های مختلف اقتصادی استان در ذیل آمده است.
**کشاورزی (زراعت ـ باغداری ـ دام و طیور)
فعالیتهای بخش ک

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۸۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا خاکساری از برگزاری رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور ۲۵ شرکت صنعتی و خدماتی در این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: این رویداد با شعار صنعت، دانشگاه، راه اشتغال و برای اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان و با حضور فعال نمایندگان صنایع بزرگ در دانشگاه به‌منظور مصاحبه، جذب و استخدام دانشجویان و دانش‌آموختگان توانمند برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف رویداد صدرا ارتباط دانشگاه با صنعت، اشتغال آفرینی، استفاده از دانشجویان به‌عنوان کارآموز و کارورز، افزایش مهارت‌های شغلی، آشنایی دانشجویان با چالش‌های واقعی صنعت، تبدیل ایده‌های علمی به محصولات صنعتی و تجاری، حمایت مالی صنایع از پایان‌نامه‌هاست.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان گفت: اقدام رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامگذاری سال ۱۴۰۳ با نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، حامل پیام‌های معناداری است و می‌تواند تغییرات مثبتی را در فضای اقتصاد کشورمان نوید دهد. در همین راستا پیوند دانشگاه و صنعت یکی از شناخته‌شده‌ترین راه‌های توسعه اقتصادی اجتماعی بوده و دستیابی به توسعه ملی توجه به همبستگی، بخش صنعت و دانشگاه را ایجاد می‌کند.

خاکساری عنوان کرد: با نگاه به اسناد بالادستی و سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی انگیزه این دانشگاه برای توسعه از تمرکز روی تحقیق و توسعه محض توسعه علوم کاربردی و ورود به دنیای کسب‌وکار افزایش یافته و در همین راستا نخستین رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه راه اشتغال) با حضور صنایع و شرکت‌های بزرگ استان همدان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: شرکت شیشه همدان، شرکت قطعه سازان سینا، شرکت کنترل گاز اکباتان، شرکت تعاونی زرین بتن اکباتان، شرکت صنایع غذایی سحر همدان، شرکت شیر پاستوریزه پگاه، شرکت لیکا، شرکت هلدینگ ساختمانی خشت سبز، شرکت آروین پارس نیرو، شرکت سهامی بیمه ایران، سازمان مدیریت صنعتی، شرکت تعاونی تولید روستایی استان همدان، شرکت دانش‌بنیان گسترش طراحان، واحد فن‌آور به نگار، واحد فناور بهین رویش سبز، شرکت شتاب‌دهنده برازه، شرکت دانش‌بنیان آترین آذین فناور، گروه پژوهشی سنجش و تصحیح با بیومکانیک، رسانه همدان پیام، فرهنگسرای کسب‌وکار شهرداری، گروه رسانه و ارتباطات مرکز تندرستی و سلامت، شرکت تبلیغاتی اهورا در این رویداد حضور دارند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان مطرح کرد: آئین افتتاحیه این رویداد در ۱۶ اردیبهشت‌ماه برگزار و نمایشگاه جنبی به همراه برگزاری چند کارگاه مهارتی و کارآفرینی از برنامه‌های این رویداد است.

کد خبر 6094062

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • بالندگی، تکاپو و رشد علمی و معنوی یک جامعه مدیون معلم است
  • جهش تولید با مشارکت مردم باعث توسعه اشتغال می‌شود
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت در دانشگاه آزاد همدان
  • پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است
  • اختصاص ۵۹میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام
  • ۵۹ میلیارد تومان برای طرح های آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت
  • ۵۹ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آبخیزداری در ایلام اختصاص یافت