Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- ایرنا- گردشگری صنعتی به روز، پویا و در حال حرکت است که رونقش سبب رشد اقتصادی و اشتغال در هر منطقه می شود. در همین چارچوب گسترش توجه به بوم گردی به عنوان یکی از انواع گردشگری وجه جدیدی از کسب و کارهای بومی و گرایش جوانان را به این حوزه رقم زده است.

کسب و کارهای بومی گردشگری از تنوع و تعدد فراوانی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرآنچه در عرصه فرهنگ بومی از جمله صنایع دستی، محل اقامت، هنرهای آئینی و مذهبی، غذاها و محصولات محلی و فرهنگ میهمان نوازی که موجب جذب گردشگر، آشنایی و ایجاد علاقه مندی نسبت به مناطق بومی باشد رونق کسب و کارهای مرتبط با این حوزه را در پی دارد.
مهاجرت، بیکاری، بی میلی جوانان به حضور و ماندگاری در مناطق بومی زادگاهشان و تمایل فزاینده به ترک روستا با هدف جستجوی کار و زندگی بهتر از معضلات نیازمند مدیریت است. در این میان تقویت اقتصاد روستایی مطره می باشد که یکی از اساسی ترین راههای آن تقویت مشاغل و کسب و کارهای بومی و مرتبط با گردشگری است.
خراسان رضوی به واسطه قدمت تاریخی چندین هزار ساله، برخورداری از تنوع طبیعی و آب و هوایی جذابیتهای فراوان بومی و محلی دارد لذا خراسان گردی کامل تجربه ای منحصربفرد و خاص خواهد بود.

* بوم گردی فرصتی برای رشد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: بوم گردی و توسعه اقامتگاههای بومی از جمله سیاستهای راهبردی در عرصه گردشگری و توسعه آن در استان است.
محمدرحیم رهنما افزود: بوم گردی و توسعه گردشگری در روستاها مزایا و ویژگیهای متعدد با خود به همراه دارد که از آن جمله رونق مناطق، روستاها و شهرهای کوچک، معرفی فرهنگها، سنتها و صنایع دستی این مناطق به گردشگران، تحقق مهاجرت معکوس، جذب و بازگشت جوانان برای حضور و فعالیت در روستاها و مناطق محلی می باشد.
وی ادامه داد: در روستاها و مناطق محلی مشاغل و کسب و کارهایی فراوانی هستند که در ارتباط مستقیم و موثر با گردشگری قرار دارند و به فراخور رشد و توسعه گردشگری در آن مناطق می توانند دوباره جان بگیرند و به عنوان جذابیت برای گردشگران مطرح باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: اساسا ایجاد و راه اندازی اقامتگاههای بوم گردی با هدف توسعه بوم گردی و نیز رشد و رونق روستاها و مناطق مختلف بوده است.
وی با بیان اینکه هر گردشگر ایجاد چندین فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم را رقم می زند افزود: با رشد بوم گردی، توسعه کسب و کار و ایجاد اشتغال نخستین رویداد ارزشمند است و به مرور زمان شاهد رشد و گسترش دیگر کسب و کارها خواهیم بود.
رهنما ادامه داد: با رونق گرفتن بوم گردی به مرور زمان شاهد بازگشت جوانان به روستاها و شهرهایشان هستیم و در عین حال فرهنگ، آئینها، آداب و رسوم نیز از طریق گردشگران به خارج از مرزها منتقل می شود.

* برنامه ریزی برای ایجاد 80 اقامتگاه بوم گردی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به فعالیت 18 اقامتگاه بوم گردی در سطح استان اشاره و بیان کرد: پرونده 40 اقامتگاه بوم گردی در حال تکمیل است که پس از بررسی، مجوزهای لازم برای آنها صادر می‌شود.
وی افزود: برنامه ریزی شده در 80 بخش در سطح خراسان رضوی اقامتگاههای بوم گردی در جهت استفاده از ظرفیتهای گردشگری و جذب توریست داخلی و خارجی ایجاد شود. 45 روستای هدف گردشگری و 40 روستای هدف صنایع دستی در سطح این استان شناسایی شده که زمینه را برای معرفی این مناطق و رونق صنعت گردشگری فراهم می‌کند.

* صنایع دستی کسب و کاری بومی و درآمدزا
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در عرصه گردشگری بومی و منطقه ای در کنار بسیاری از ظرفیتها مانند وجود جذابیتهای تاریخی، فرهنگی، طبیعی و خوراکی که می تواند موجب کسب و کار و رونق اقتصاد مناطق شود صنایع دستی جایگاه ویژه و منحر به فردی دارند.
محمد مطیع افزود: هم اکنون 20 هزار هنرمند صنایع دستی در خراسان رضوی فعالیت دارند که درصد قابل توجهی از این افراد در روستاها و مناطق محلی فعالند و رشد گردشگری بومی می تواند به رونق کسب و کار هنرمندان این مناطق کمک کند.
وی ادامه داد: صنایع دستی در کنار اینکه درآمدزایی اقتصادی دارد و به عنوان سوغات خاص و مورد علاقه برای گردشگران مطرح است می تواند در تحقق مهمترین هدف گردشگری یعنی انتقال فرهنگ نیز موثر و نقش آفرین باشد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: به منظور رونق کسب و کار هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی برنامه های متعددی اجرا و تلاش شده در کنار اقامتگاههای بوم گردی عرضه هنرهای دستی و سنتی نیز به گردشگران در کاملترین شکل ممکن صورت گیرد.

* خراسان رضوی دارنده 13 برند ملی صنایع دستی
وی ادامه داد: خراسان رضوی دارای هنرهای سنتی و صنایع دستی فراوان است که در عرصه ملی و بین المللی شناخته شده و مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی قرار دارند.
مطیع افزود: دست کم 13 هنر سنتی و صنایع دستی در این استان به عنوان صنایع دستی شاخص شناخته شده و از رشته های مزیتدار و بومی هستند.
وی ادامه داد: برند صنایع دستی در شهرستان فیروزه رشته تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، در شهرستان طرقبه شاندیز رشته ارغوان بافی و پوستین دوزی و در شهرستان کلات نیز گلیم بافی و ابریشم بافی است.
او گفت: همچنین رشته سفالگری سنتی در گناباد، ابریشم کشی در تربت حیدریه، فرت بافی و ساخت سازه های سنتی در تربت جام، حوله بافی در تایباد و تراش سنگهای قیمتی در نیشابور از دیگر برندهای ملی صنایع دستی شهرستانهای خراسان هستند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی
افزود: علاوه بر اینها تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد، حجاری سنتی(سنگتراشی) و نیز تولیدات چرمی دست دوز از برندهای ملی صنایع دستی در این کلانشهر است. صنایع دستی سبد بافی در بجستان و گلیم بافی در قوچان از دیگر رشته ها و صنایع دستی برجسته و مهم محسوب می شوند.

* صنایع دستی پیام رسان ابعاد فرهنگی گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: صنایع دستی در کنار همه کاربردهایی که دارد می تواند به عنوان سوغات، پیام رسان ابعاد فرهنگی سفر برای گردشگران داخلی و خارجی باشد.
رهنما با بیان اینکه مشهدالرضا(ع) قطب گردشگری زیارت محسوب می شود افزود: بخشی از سفر و گردشگری همراه با هدیه و سوغات است که نه تنها این امر تاثیر اقتصادی قابل توجهی در بر دارد بلکه صنایع دستی را به پیام رسان فرهنگی تبدیل می کند.
وی ادامه داد: بخشی از موفقیت فعالیتهای اقتصادی شهر با توجه درست و دقیق به اقتصاد گردشگری و اقتصاد سفر محقق می شود. خلاقیت و کاربردی کردن محصولات صنایع دستی از جمله ضروریات و نیازهایی است که باید با برنامه ریزی هدفمند به آن توجه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: صنایع دستی به راحتی می تواند صنعت گردشگری و اقتصاد گردشگری را در کلانشهر مشهد تحت تاثیر قرار دهد لذا باید از این فرصت استفاده کرد.
وی با بیان اینکه هنرمندان حوزه صنایع دستی استان از توانمندی بسیار و هنر والایی برخوردارند اظهار کرد: باید با هدفمند کردن محصولات صنایع دستی و در نظر گرفتن نیاز مصرف کنندگان محصولات این بخش به رشد و پرورش هنرمندان، حمایت از آنان، جلب توجه گردشگران و کشف بازارهای جدید در این عرصه اقدام نمود.

* بوم گردی تحقق گردشگری خلاق
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی همچنین گفت: گردشگری تاکنون سه مرحله را پشت سر گذاشته که نسل اول آن گردشگری بوده که به سمت گذران اوقات فراغت گرایش داشت.
وی افزود: نسل دوم گردشگری به سمت گردشگری موزه ای و فرهنگی گرایش یافت که شامل دیدن آثار تاریخی بود و گردشگری مذهبی هم که از قدیمی ترین انواع گردشگریهاست تقریبا در این قالب گنجانده می شود یعنی دیدن آثار مذهبی برای برآورده کردن نیازهای معنوی.
رهنما ادامه داد: نسل سوم گردشگری که برای ما مهم است و مراکز علمی پژوهشی باید به سمت آن بروند گردشگری خلاق است که شکل گردشگری در آن فرق می کند.
وی الگوی گردشگری خلاق را رفتن به سمت داخل جامعه و آشنایی با زندگی روزمره و فرهنگهای محلی ذکر و بیان کرد: در این نوع گردشگری که در حال گسترش است گردشگر به جای هتل یا مسافرخانه ممکن است در قطار یا اقامتگاه بوم گردی روستایی یا حتی در غار اصلاح شده اقامت کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: هم اکنون بیشتر گردشگران خارجی که به ایران وارد می شوند به این نوع گردشگری گرایش دارند. گردشگری خلاق در ذیل گردشگری پایدار تعریف می شود که در آن تنوع گونه های مختلف استفاده، بهره وری و بازدید، آسیب نرساندن به محیط، بهره گیری از شرایط محیط، دوستی با طبیعت و تنوع فرهنگی مهم است و مجموعه این عوامل در کنار هم گردشگری خلاق و به تبع آن شهرهای خلاق و مراکز سکونتی خلاق را شکل می دهد.
وی افزود: در گردشگری خلاق علاوه بر میراث مادی و ملموس کشور یا شهر میزبان، گردشگر می خواهد با میراث معنوی مردمان آن سرزمین هم آشنا شود. گردشگری بومی و محلی در حقیقت شکل و نمادی از گردشگری خلاق است.
گزارشگر: آرزو جاودانی **انتشار: حسین کریم زاده
7496/1858

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۴۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی درجلسه شورای معاونین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با معاون امور مجلس و حقوقی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: 20  اثر تاریخی در استان تعیین حریم شده که با این آثار ،تعداد آثار تاریخی ثبت ملی شده استان به یکهزار و ۸۰۹ اثر رسیده است.

داوود فرازی افزود: همچنین ۳۴  اثر تاریخی شناسایی شده که پرونده‌های آنها برای مطالعه و بررسی جهت ثبت ملی شدن به تهران ارسال شده است.

فرازی در ادامه اظهارکرد: برای توسعه موزه‌های استان اقداماتی صورت گرفته و یا دردستور کار قرارگرفته است که از آن جمله می‌توان به موزه‌های میاندوآب، بوکان و موزه صلح سردشت اشاره کرد.

معاون امور مجلس و حقوقی وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در این جلسه گفت: همجواری با چند کشور خارجی فرصت و ظرفیت مناسبی برای آذربایجان‌غربی است و این استان با برخورداری از این ظرفیت می‌تواند به مقصد سفرگردشگران تبدیل شود.

جواد واحدی، با تأکید بر لزوم اهتمام و جدیت مسئولان حوزه گردشگری آذربایجان‌غربی افزود: آذربایجان‌غربی برنامه هایی را که تدوین شده بود به درستی انجام داده است.

واحدی، با بیان اینکه امروز می‌توانیم درآمد گردشگری را به رخ نفت بکشیم،تصریح کرد: درگذشته شناسنامه نداشتیم و در حد سازمان دیده می شدیم اما امروز وظایفی از دولت گرفتیم که انقلاب بزرگی در شرح وظایف به شمار می‌رود.

معاون امور مجلس و حقوقی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در بحث معرفی و شناساندن ایران به دنیا با جدیت عمل کرده است.

پس از این جلسه با حضور معاون امور مجلس و حقوقی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی و جمعی از مسئولان استانی یک باب هتل در ارومیه افتتاح شد.

این هتل که با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی و اشتغالزایی برای پنج نفر احداث شده است، دارای ۳۲ اتاق با ۷۸ تخت اقامتی است.

دیگر خبرها

  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد