Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:55:32 GMT

جشنواره‌ای که موجب دیده شدن کارهای خوب می‌شود

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۳۴۹۹۴

جشنواره‌ای که موجب دیده شدن کارهای خوب می‌شود

یکی از هنرمندان دعوت شده به دومین جشنواره صنایع دستی فجر گفت: این جشنواره کمک می‌کند افراد کارهای خوب را ببینند و تشخیص دهند. این جشنواره موجب می‌شود، هنرمندان کارهای بهتری انجام دهند و موجب رقابت می‌شود.

میر مولا ثریا در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دومین جشنواره صنایع دستی فجر بیان کرد: صنایع دستی ما دو بخش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی صنایع دستی کاربردی و دیگری بخشی است که ما تلاش می‌کنیم  فاصله بین کاربرد و هنرهای زیبا را کم کنیم. این اتفاق در بسیاری از کشورهای دنیا افتاده است اما در کشور ما خیلی دیر شروع  و به دلایلی زود قطع شد و حالا نسلی آمده‌اند تا این کار را انجام ‌دهند.

او ادامه داد: برای مثال خانم منیر فرمانفرماییان با مدیوم هنرهای سنتی (آینه کاری) هنر تجسمی و مدرنی خلق کرد که حتی بزرگترین موزه هنرهای معاصر دنیا برای نمایش آن اشتیاق دارند. از این لحاظ نمی‌توان گفت که ارزش صنایع دستی پایین است و ارزش نقاشی بالاست. اینکه یک هنرمند چگونه برخورد ‌کند، چه نگاهی دارد و چه کاری انجام دهد، اهمیت دارد.

این هنرمند با بیان اینکه نگاه یک هنرمند خیلی مهم است، اضافه کرد: ممکن است یک هنرمند با سفال اثری درست کند که با طلا یا مواد گران‌تر دیگر نتوان آن را خلق کرد. هدف من به عنوان یک هنرمند  این است که با مدیوم‌های صنایع دستی ایرانی که پشت آن هویت شرقی است، یکسری کارها در حیطه هنرهای معاصر انجام دهم به همین دلیل یکی از مهم‌ترین بخش‌های هنر ایران یعنی فرش را انتخاب و روی آن کار کردم.

ثریا افزود: تعریف اینکه فرش ایرانی کاربردی بوده است را پشت ذهنم گذاشتم و آن را یک بوم نقاشی تصور کردم تا بیان تازه‌ای که در حیطه فرم، نقوش و فرهنگ تصویری کشورم است، مطرح کنم. حوزه‌ای که من در آن فعالیت می‌کنم بین تجسمی و صنایع دستی گیر کرده است. فرش سنتی صنایع دستی است اما زمانی که می‌خواهیم آن را به حیطه هنر های مدرن بیاوریم تعاریف، شناخت، قدرت بیان و ارائه متفاوت می‌خواهد.

او با بیان اینکه هدفم این است که چنین آثاری دیده شوند و افراد ببینند که می‌توان کارهای نو انجام داد، گفت:  بسیاری هنوز نمی‌دانند که می‌توان با فرش یک مدل یا موتیف دیگری اجرا کرد و معتقدند  فرش همین ساختار را دارد و اگر به آنها دست بزنند همه چیز خراب می‌شود به همین دلیل آن را تکرار می‌کنند. در حالی که من معتقدم می‌توان از مدل بافت‌های گذشته الهام گرفت و بافتی با نوع جدید ایجاد کرد.

این هنرمند ادامه داد: ما می‌توانیم موتیف‌هایی ایجاد کنیم که اگر آیندگان صد سال دیگربه آن نگاه کردند، بدانند مربوط به چه سالی بوده است. امروزه می‌توان به راحتی اِلمان‌های دوره‌ی قاجار را از دوره صفویه تشخیص داد اما اِلمان‌های دوره ما چیست؟ هدف من بیان ساختاری است که به دوره من تعلق دارد زیرا کاری که کپی دوره دیگری باشد، لذتی ندارد.

ثریا با بیان اینکه فکر می‌کنم جشنواره صنایع دستی در نمایش آثار هنوز یک دست نیست، گفت:  اما اینکه آدم‌ها این کارها را ببینند مهم است. باید داوران منسجمی حضور داشته باشند تا کارها را انتخاب کنند، به آنها جایزه و سمت و سو دهند؛ دیکته کاربرد سطح پایین را از کارهایی که تمایل دارند وارد هنرهای تجسمی صرف شوند جدا کنند و به آنها میدان دهند. از طرفی اهمیت این موضوع به شکلی نمایش داده شود که افراد جذب صنایع دستی شوند.   در حال حاضر بسیاری از افرادی که در حوزه تجسمی استعداد دارند، معماری و نقاشی می‌خوانند و کمترین آنها جذب صنایع دستی، رشته‌هایی مثل هنرهای سنتی و فرش می‌شوند.

او بیان کرد: اگر بتوانیم تعریف تازه‌ای از این رشته‌ها ارائه دهیم و ارزش و کیفیت نگاه آدم‌ها را نسبت به آن بالا ببریم حتما افراد با استعدادتری وارد این کار می‌شوند و موجب حرکتی در صنایع دستی می‌شویم مثل کاری که ایتالیا با هنرهای سنتی خود انجام می‌دهد و کارهای‌شان هم ارزش مالی و هم ارزش دکوراتیو بالایی دارد.

این هنرمند با بیان اینکه ما نیز باید همان کاری را کنیم که ژاپنی‌ها با سفال و تئاتر کشورشان کردند، افزود: در ژاپن چند معمار شروع به گسترش و پرورش نگاه دیگری به سفال کردند بعد از ۴۰ سال هر کارگاه سفال می دانست کاری که انجام می‌دهد کمتر از نقاشی که یک استاد آن را انجام می‌دهد نیست و یک سفال هم می‌تواند به موزه راه پیدا کند. در حال حاضرکوچکترین ظروف مصرفی هنر ژاپن ارزش بالای کیفی و مالی دارد و همه به دنبال داشتن آن هستند در حالی که همان صنایع دستی است و فقط نگاه به آن تغییر کرده است.    

ثریا با بیان اینکه جشنواره صنایع دستی فجر کمک می‌کند که افراد کارهای خوب را ببینند و تشخیص دهند، اعلام کرد: این جشنواره موجب می‌شود، هنرمندان کارهای بهتری انجام دهند و موجب رقابت می‌شود. حضور جشنواره از این بابت همیشه خوب است اما حتما باید کارگاه‌هایی در کنار آن برگزار شود، جایزه‌های نفیس داده شود. همه‌ی این‌ها موجب تشویق آدم‌ها می‌شود.

او ادامه داد: اطلاع رسانی در این زمینه بسیار اهمیت دارد. ممکن است هنرمندی در یکی از روستاهای ایران کار هنری انجام دهد، چطور می‌توان او را از جشنواره صنایع دستی فجر مطلع کرد؟ بسیاری از جوانان نیز گروه‌های صنایع دستی دارند که باید برنامه‌ریزی منسجمی برای پیگیری کارهای آنها انجام داد.

این هنرمند گفت: من به عنوان فردی که حدود ۲۰ سال است به طور جدی هنر را دنبال می‌کنم معتقدم سفال ما نسبت به پنج سال گذشته تفاوت پیدا کرده است و در فرش کارهایی می‌بینیم که ۱۰ سال پیش اتفاق نمی‌افتاد. همه چیز  در حال رشد است و باید سرعت این اتفاق و حمایت از آن بیشتر شود.

نمایشگاه دومین جشنواره صنایع دستی فجر تا ۱۰ بهمن ماه در خانه هنرمندان دایر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۴۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس، محمد ثابت اقلیدی امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو با اشاره به قول مساعد وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و حمایت‌های معاون صنایع‌دستی کشور مبنی بر حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی، اظهار کرد: با همکاری دولت سیزدهم، حمایت‌های دکتر ایمانیه استاندار فارس، بیمه ۵۶۱ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی استان فارس تائید شده است.

وی افزود: طی روزهای آینده این هنرمندان برای تکمیل مدارک به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس مراجعه خواهند کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با بیان اینکه ملاک تائید بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان، دارا بودن مدرک مرتبط با رشته فعالیت و مجوز فنی‌وحرفه‌ای است، اضافه کرد: با تلاش‌های انجام‌شده پس از ۱۵ سال بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس به نتیجه رسید.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه اقدامات اولیه این مهم از سال گذشته در معاونت صنایع‌دستی استان فارس انجام شده بود، ابراز امیدواری کرد: این موضوع نوید بخش روزهای خوب هنرهای سنتی و صنایع‌دستی این مرز و بوم باشد.

وی تاکید کرد: فارس بیشترین تعداد شهرها و روستاهای جهانی و ملی صنایع‌دستی در سطح کشور را به خود اختصاص داده است و هم اکنون صنایع دستی شهرهای ملی و جهانی صنایع دستی آباده، شیراز و فیروزآباد در نمایشگاه ایران اکسپو در معرض دید عموم علاقه مندان قرارگرفته است و در این نمایشگاه ۲۶ هنرمند بیش از ۳۰ رشته صنایع‌دستی را در این معرفی و عرضه می کنند.

کد خبر 749496

دیگر خبرها

  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» شهابیه خمین در تقویم ملی
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود