Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی گفت: جلوگیری از آسیب دیدگی سیستم و درصورت خسارت سرعت بخشیدن در برگرداندن سیستم به حالت اول دو آیتم اصلی در تاب‌آوری است که باید خمیر مایه مدیریت بحران شود.

به گزارش ایسنا، علی بیت‌اللهی امروز ۲۳ تیرماه در کارگاه آموزشی مدیریت جامع سوانح و بلایای طبیعی در همدان، با بیان اینکه ما از مسائل بسیار ساده و پیش پا افتاده در بحران‌ها ضربه می‌خوریم، اظهار کرد: مسئولان کارهای ساده را در جلوگیری از بحران فراموش نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نباید از اقدامات ساده اجتناب کرد چرا که خیلی امر پیچیده ریاضی نیست، گاه آنقدر اقدامات ساده را نادیده می‌گیریم که دچار خطر می‌شویم.

وی با اشاره به اینکه به کارهای پرهزینه فکر کرده و باید مدیریت بحران با برنامه ریزی صورت گیرد چرا که باید با استفاده از امکانات و نیره‌ای خود از بحران جلوگیری کنیم، تصریح کرد: باید به جای کارهای مقابله‌ای به تاب آوری توجه بیشتری داشته باشیم.

دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی با تأکید بر اینکه هدف مدیریت بحران باید تاب آوری جامعه باشد، خاطرنشان کرد: ساختمان سازی استاندارد و مرمت ساختمان‌ها یکی از راه‌های ساده برای پیشگیری از خسارت بلایای طبیعی است.

وی با اشاره به اینکه کشور دچار مشکل نبود دینام دستی برای هشدار است، یادآور شد: نخستین مانع ما بودجه است، کمتر جایی وجود دارد که مشکل بودجه نداشته باشد، امروزه اقتصاد ما طوری شده که مجبور به صرفه جویی هستیم، بر همین اساس باید از کارهای ساده شروع کنیم مانند همین کارگاه‌ها، بر همین اساس مستمر بودن کارگاه کمک شایانی در این زمینه است.

معاون عمرانی استاندار همدان نیز با بیان اینکه در دنیا نسبت به حادثه خیزی مقام ششم را داریم به طوریکه کشوری حادثه خیز هستیم به همین علت باید نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا آمادگی بیشتری داشته باشیم و این آمادگی با ایجاد حساسیت به صورت مستمر در جامعه ایجاد می‌شود، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، تا کنون ۳۴ مخاطره سنگین را تجربه کردیم که مهمترین آنها در همدان سیل و زلزله بوده است.

محمودرضا عراقی ادامه داد: در زندگی و حوادث ابتدا باید از خود آغاز کنیم، در هر حادثه‌ای درجه خسارت متفاوت است، باید به برخی حوادث واکنش و پاسخ مناسب بدهیم و این مسأله را باید تمرین‌کنیم.

وی اضافه کرد: طبیعت نظم خاصی دارد اما قادر نیستیم همه این نظم را درک کنیم، در جهان هستی هر احتمالی وجود دارد مثل اینکه احتمال اینکه هر ۱۰۰ سال یک سیلاب بزرگ ایجاد شود.

عراقی عنوان کرد: درس نگرفتن از اشتباهاتمان یکی از اشکالاتی است که در مدیریت بحران با آن مواجه هستیم همچنین آن را فراموش و همچنان تکرار می‌کنیم و خسارت‌هایی سنگین دوباره تکرار می‌شود که اصلاً قابل جبران نیست.

وی گفت: در سیل اخیر در یکی از شهرهای کشور بالاآمادگی آب به علت عدم لایروبی یک پل بود و خسارت وارد شده بر اثر این بود که از تجربه گذشته استفاده نکردیم، در زلزله کرمانشاه بسیاری از خسارت‌ها به علت عدم رعایت اصول اولیه نظام مهندسی بود که باعث آن خود ما بودیم.

عراقی ادامه داد: در بحث سیلاب اخیر استان همدان با توجه به اینکه پتانسیل و انسجام لازم از سوی مسئولان وجود داشت با این ظرفیت توانستیم به استان‌های دیگر نظیر خوزستان، کردستان و مازندران هم کمک کنیم و کمک‌های جانانه‌ای هم‌داشتیم.

وی افزود: پس از رفع حادثه نیز هیچ کمکی به استان‌های دیگر نداشتیم و فقط بر استان خودمان برای بازسازی تمرکز داشتیم؛ در بحث خسارات مسکن ۱۵۷ میلیارد تومان و در بخش کشاورزی ۵۴۲ میلیارد تخصیص داده شد که تا کنون ۲۴۰ میلیارد تومان محقق شده است.

معاون استاندار همدان در پایان با بیان اینکه رسانه‌ها و خبرنگاران در انعکاس اخبار حوادث شتاب زده عمل می‌کنند، عنوان کرد: باید نسبت به دانش خود حساسیت بیشتری داشته باشیم، دانش کافی داریم اما متأسفانه برخی اتفاقات خسارت‌های جبران ناپذیری دربر خواهند داشت.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تاب آوری جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۷۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم فعالیت سامانه بارشی تا نیمه اردیبهشت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران از صدور هشدار زرد هواشناسی خبرداد و گفت: طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی فعالیت این سامانه از فردا پنجشنبه، سیزدهم اردیبهشت آغاز و تا پایان روز شنبه، پانزدهم اردیبهشت پایان خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حامد یزدی مهر، بعدازظهر امروز_ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌_ در جمع اصحاب رسانه از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی خبر داد و اظهار کرد: طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی فعالیت این سامانه از فردا پنجشنبه، سیزدهم اردیبهشت آغاز و تا پایان روز شنبه، پانزدهم اردیبهشت پایان خواهد یافت.

وی افزود: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده از سوی کارشناسان هواشناسی باید منتظر رگبار باران رعدوبرق، وزش باد شدید و در برخی نقاط، گردوخاک و احتمال وقوع تگرگ به ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب در کل استان تهران به ویژه ارتفاعات باشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران گفت: به تمام مردم به ویژه ساکنان ارتفاعات توصیه می‌شود که بر اساس هشدار صادر شده و توصیه‌های مدیریت بحران به هنگام فعالیت سامانه بارشی از تردد غیرضروری در جاده‌ها پرهیز کنند و در حین تردد نیز احتیاط لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر استحکام بخشی به سازه‌های موقت، سبک و ناپایدار تصریح کرد: لازم است این اقدامات انجام شود، چرا که در صورت نبود استحکام کافی شاهد حوادث ناگواری خواهیم بود.

یزدی مهر اجتناب از صعود به ارتفاعات و کار در مناطق مرتفع را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: کوهنوردان و افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند هوشیار باشند و از صعود به ارتفاعات به طور جدی خودداری کنند.

وی پرهیز از اسکان در حاشیه رودها و مسیل‌ها، قرار گرفتن در لبه پشت‌بام و مجاور سازه‌های موقت و ساختمان‌های نیمه‌کاره را از دیگر توصیه‌های لازم به شهروندان برشمرد و خاطرنشان کرد: لازم است که دستگاه‌های امدادی نیز آمادگی خود را در این خصوص ارتقا دهند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران در خصوص احتمال بارش تگرگ نیز هشدار داد و اضافه کرد: کشاورزان در نگهداری از نهال‌ها، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی تمهیدات لازم را بیاندیشند، از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و اطمینان از لایروبی کانال‌ها و آب روها خودداری کنند.

کد خبر 749786

دیگر خبرها

  • مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش
  • هشدار مدیریت بحران کرمانشاه در پی تشدید سامانه بارشی
  • هشدار مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پی تشدید بارش‌ها در کرمانشاه
  • هشدار درباره فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درمورد فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات
  • هشدار مدیریت بحران مبنی بر فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی تا نیمه اردیبهشت
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی