Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام کلباسی با بیان‌اینکه کارهای آسان و دم‌دستی درباره مهدویت در حوزه و دانشگاه نتیجه‌ای را که باید، نخواهد داشت، گفت: برگزاری مراسم‌های دعا اگرچه خوب و مفید است اما کار مهم ساخت افکار و ارائه محتوا است.

حجت الاسلام والمسلمین «مجتبی کلباسی» در گفتگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مهدویت، آرمانی وحدت آفرین بین اقوام و پیروان ادیان و مذاهب است، اظهار کرد: مهدویت به عنوان یک اعتقاد دینی قابلیت وحدت برای جهان اسلام را دارد، با این استعداد و ظرفیت، این باور اصیل شیعی در بین حوزه و دانشگاه هم به دلیل وجود آرمان های مشترک می تواند محور همکاری و تعامل و دستیابی به اهداف باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم تاکید کرد: مهدویت مسئله ای اجتماعی و مربوط به آینده و خط سیری است که در گزاره های دینی پیش بینی شده اما اینکه حوزه و دانشگاه در این باره چه مسئولیت و وظیفه ای دارند، بسیار گسترده است. یکی از رشته های بسیار مهم و اساسی در علوم دانشگاهی، مسئله آینده پژوهی است و اینکه سازوکار ساخت آینده چیست و چگونه می توان به آن نقطه رسید.

 

وی با بیان اینکه مسئله تمدنی و ساختار یک جامعه متمدن در علوم اجتماعی مطرح است، گفت: مهدویت با طبیعت خود و با امثال این رشته ها و مطالعات پیوستگی عمیقی دارد؛ مقوله انتظار که در معارف مهدوی مطرح است، نگاهی آینده نگرانه دارد اما اینکه این انتظار چگونه می تواند در آینده موثر باشد و جامعه را در آن مسیر به حرکت دربیاورد عرصه ای مهم در مطالعات اجتماعی، تمدنی و آینده پژوهی است کمااینکه در بخش های دیگر هم این مطالعات فضایی گسترده دارد.

 

حجت الاسلام کلباسی اضافه کرد: برای مثال در موضوع عدالت اقتصادی که از آرمان های عصر ظهور است اینکه سازوکار جامعه ای که از نظر اقتصادی متعادل است، چه کیفیتی دارد به دلیل هدایت ما به جامعه مهدوی مهم تلقی می شود. از این نمونه ها در بسیاری از رشته ها اعم از مطالعات اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی درباره آینده جهان وجود دارد.

 

رئیس مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در ادامه بیان کرد: اینکه مهدویت در این باره چه جایگاهی دارد و از چه اصولی تبعیت می کند از مباحث جدی علمی و فنی و در ساخت آینده و شکل دهی به آینده موثر است.

 

وی درباره اینکه آیا ترویج فضای مهدویت در دانشگاه ها صرفاً با ایجاد کانون مهدویت یا برگزاری مراسم دعای ندبه و توسل ممکن می شود، گفت: متاسفانه، همیشه کارهای دم‌دستی و آسان راحت انجام می شود، برگزاری مراسم دعا در ذات خوب و اثرگذار است اما اینها کارهای آسان است که انجام شان هنر نیست، کار مهم ساخت افکار و ارائه محتوا است.

 

حجت الاسلام کلباسی در ادامه بیان کرد: دعای ندبه را می توان بارها خواند اما اینکه معانی و مضامین دانشی آن تبیین و به کار گرفته شود، مهم است. برای مثال اینکه در این دعای شریف می خوانیم: «أَیْنَ جامِعُ الْکَلِمَهِ عَلَى التَّقْوى» تقوا را محور وحدت و اجتماع در جامعه مهدوی قرار می دهد موضوعی علمی و دانستنی است که باید فهم شود نه آنکه به خواندن صرف مناجات اکتفا کنیمو

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: دعاها راحت خوانده می شوند این شبیه به آن است که کتابی علمی را مرتب بخوانیم که این دانش محسوب نمی شود، دانش، تعمق و دقت نظر و تامل و سنجیدن اکناف و اطراف مسئله است. لذا برگزاری مراسم های مهدوی در دانشگاه ها حداقل کار و فعالیتی آسان و در دسترس است که باید به بعد دانشی و عمقی گسترش یابد.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد انتخابات نماز جمعه خطبه های نماز جمعه کانون های فرهنگی هنری مساجد خطبه نماز جمعه انتخابات مجلس کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد وحدت حوزه و دانشگاه مهدویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۱۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه بلندمدت و اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است و امیدواریم با این روند شاهد کاهش فرایند زباله‌سوزی در کشور باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، اظهار کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم.

وی افزود: لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه بلندمدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ‌سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد، گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند، همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان‌دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

کد خبر 750043

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • در مجلس آینده تضارب آرا وجود خواهد داشت
  • صهیونیست‌ها نمی‌توانند مسئله غزه را از دستور کار افکار عمومی دنیا خارج کنند | ویدئو
  • رهبر انقلاب: امروز مسئله غزه، مسئله اول دنیاست/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید! نشان می‌دهد ملتها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • رهبر انقلاب: در مسئله آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • استفاده از نیروهای متدین در دانشگاه از کارهای استاد مطهری بود
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • بلینکن: فهرستی از کارهای لازم برای اسرائیل را تهیه می‌کنم
  • برپایی نمایشگاه دائمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
  • رویداد جامعه‌پرداز با موضوع خانواده و جمعیت در البرز برگزار می‌شود